Burnout Paradise Remastered

Μπήκε στη λίστα εύκολα. Αβάδιστα, αβασάνιστα, αβίαστα. Πώς θα μπορούσαν να μην ήταν έτσι τα πράγματα όταν είχα «γράψει» ώρες επί ωρών παίζοντας το αρχικό παιχνίδι; Το Burnout Paradise Remastered έρχεται να προσφέρει ό,τι και το Burnout Paradise μια δεκαετία πριν και η επανάληψη αυτή είναι απλά συναρπαστική.

Δε συνηθίζω να παίζω παιχνίδια για δεύτερη φορά (ΟΚ, με εξαίρεση τα FIFA, NBA και οτιδήποτε online) όμως στην περίπτωση του Burnout Paradise έκανα ό,τι εξαίρεση μπορούσα να κάνω. Γιατί μου είχε λείψει αυτή η «brainless» οδήγηση, που τρέχεις σαν τρελός χωρίς καν να ξέρεις με πόσα, που αδειάζεις το boost σαν να μην υπάρχει αύριο, που κινείσαι με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στρίβοντας κατά τύχη και που στο τέλος κάνεις το αυτοκίνητο χαλκομανία στο διάζωμα ή το στέισιο βάγκον που περίμενε καρτερικά στο φανάρι.

Burnout Paradise: Remastered - Review 1
Το περιεχόμενο με το οποίο έρχεται το Burnout Paradise Remastered είναι εξαιρετικά πλούσιο. Αν είστε από ‘κείνους που αρέσκονται στο κυνήγι trophies/achievements, θα μείνετε καιρό απασχολημένοι.

Γιατί και να τρακάρεις, τι έγινε; Σε λίγα δευτερόλεπτα είσαι και πάλι στο σημείο που ήσουν με ένα απαστράπτον όχημα έτοιμο να τα δώσει όλα για πάρτη σου -μέχρι την επόμενη στροφή που κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνεις πάλι φυσαρμόνικα ακορντεόν. Σαν το ίδιο το παιχνίδι να σου λέει «παίξε γρήγορα, οδήγησε γρήγορα, τράκαρε γρήγορα για να συνεχίσεις γρήγορα». Όλα με το γκάζι στο πάτωμα (γράφω αυτές τις λέξεις και ακούω τον Τάκη Πουρναράκη να τις επαναλαμβάνει στο μυαλό μου).

Το Burnout Paradise Remastered διαφέρει ελάχιστα από το αρχικό παιχνίδι σε ό,τι αφορά τον οπτικό τομέα. Ε, και; Σάμπως χρειαζόταν καμία βελτίωση αυτό; Το framerate ήταν έτσι κι αλλιώς στα 60 fps, οπότε με την αύξηση της ανάλυσης και την ενίσχυση ορισμένων εφέ, η δουλειά έγινε και μάλιστα εξαιρετικά: το Burnout Paradise βούτηξε στην πηγή της νιότης και εν έτει 2018, δεν αφήνει σε καμία περίπτωση την ηλικία του να φανεί –κάτι σαν τη Ζωζώ Σαπουντζάκη ένα πράμα.

Burnout Paradise: Remastered - Review 2
Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο racing στο οποίο η αίσθηση κάθε τρακαρίσματος να είναι τόσο μα τόσο απολαυστική…

Πέραν του βασικού παιχνιδιού, το Burnout Paradise Remastered περιλαμβάνει και όλο το DLC που κυκλοφόρησε ποτέ γι’ αυτό (να και κάτι που προσωπικά το είχα περάσει «στο ντούκου» το 2008 μαζί με το online τμήμα του το οποίο και τίμησα δεόντως αυτή τη φορά) με αποτέλεσμα η γκάμα οχημάτων του να ‘ναι υπερπλήρης. Αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζα, είναι η ώρα –υποχρεωτικής- αναμονής σε κάθε ξεκλείδωμα νέου οχήματος στη «μάντρα» –ναι, αυτά τα πεντέξι® χαμένα δευτερόλεπτα τη φορά, με χάλασαν απίστευτα.

Αυτό για το οποίο βγάζω το καπέλο –αν φορούσα- στο Burnout Paradise, είναι για την ευκολία με την οποία αναγκάζει τον παίκτη να συνεχίσει να κόβει βόλτες στους δρόμους του –ακόμα κι αν έχει ξεμείνει από trophy/achievement, billboard, gate ή οχήματα που κυκλοφορούν. Δεν ξέρω γιατί –μη με ρωτάτε. Ξέρω απλά ότι είχα δει ό,τι είχε να μου προσφέρει το παιχνίδι και παρ’ όλα αυτά, συνέχισα να κόβω βόλτες υπό τους ήχους πότε των Guns N’ Roses, πότε της Avril Lavigne και πότε του Mozart ξεπερνώντας τις 50 ώρες gameplay.

Τι κι αν θυμίζει περισσότερο port παρά remaster; Ο τίτλος της Criterion είναι και πάλι εδώ, θυμίζοντας σε όλους γιατί αποτελεί ένα από τα καλύτερα arcade racing game που κυκλοφόρησαν ποτέ. Αν όχι το καλύτερο…

 


Κυκλοφορία έκδοσης: 03/2018
Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, PC

Burnout-Paradise-trophies