Guild of Dungeoneering

Το Guild of Dungeoneering είναι από αυτά τα παιχνίδια που μου προτείνει πότε-πότε ο φίλος μου ο Αντώνης και η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνησα δίχως ιδιαίτερες προσδοκίες. Περί τις 15 ώρες και 91 dungeoneers αργότερα, μπορώ να πω πως με κέρδισε.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα dungeon crawler με τη διαφορά ότι ο παίκτης δε χειρίζεται τον ήρωα αλλά δημιουργεί το dungeon γύρω από αυτόν. Σε κάθε γύρο μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και τρεις κάρτες με διαδρόμους, θησαυρό και αντιπάλους, καθοδηγώντας τον αδαή dungeoneer του προς τον στόχο της εκάστοτε αποστολής. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να πολεμήσετε ένα boss, πότε-πότε να εξολοθρεύσετε συγκεκριμένο αριθμό αντιπάλων και άλλοτε να φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο πλακάκι εντός κάποιων γύρων.

Όταν βρεθείτε πλάι σε έναν εκ των εχθρών, τότε η μάχη ξεκινά! Διεξάγεται με χρήση καρτών και σε γύρους: ο αντίπαλος παίζει πρώτος και ο χαρακτήρας σας αμέσως μετά. Κάθε κάρτα μπορεί να προκαλέσει δύο τύπους ζημιάς, physical και magic. Ενδεχομένως να σας επιτρέψει να αποκρούσετε τις επιθέσεις του αντιπάλου ή και να αναπληρώσετε λίγη από την υγεία του χαρακτήρα σας. Εφ’ όσον επικρατήσετε, κάνετε level up επιλέγοντας loot για μία από τις τέσσερις θέσεις αντικειμένων σας.

Guild of Dungeoneering - Review 1
Ο στόχος μου στις μάχες ήταν να έχω όσο το δυνατόν περισσότερη υγεία. Α, και να αποφεύγω τα stupidity. Σημειώστε ότι ο εξοπλισμός του dungeoneer σας εμφανίζεται στην εικόνα του.

Αν καταφέρετε να βγείτε νικητές από το dungeon, το loot του χαρακτήρα σας χάνεται (στην επόμενη αποστολή θα ξεκινήσει γυμνός) αλλά τουλάχιστον παίρνετε μαζί πολύτιμο gold το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για την επέκταση του guild σας με νέα δωμάτια που θα σας προσφέρουν πρόσβαση σε καινούριες κλάσεις, boosts και αντικείμενα. Αν πάλι πέσετε γενναία (ή όχι και τόσο γενναία) στην πορεία, τότε ο ήρωάς σας θα αποκτήσει… μόνιμη κατοικία στο νεκροταφείο του guild!

Α, ναι, δε σας είπα το στόρι! Υποτίθεται πως αναλαμβάνετε τον έλεγχο ενός… startup guild με στόχο να αποκαλύψετε την πλεκτάνη που έχουν στήσει οι ανταγωνιστές σας και να εδραιώσετε την παρουσία σας στην αγορά! Ω, ναι. Μην περιμένετε επικούρα και high fantasy καταστάσεις: στο Guild of Dungeoneering το χιούμορ που παραπέμπει σε Monty Python είναι διάχυτο. Δείτε τις ταφόπλακες των νεκρών dungeoneers και τις περιγραφές των αντικειμένων ή απλά δώστε προσοχή στο -πανέμορφο- soundtrack και θα καταλάβετε.

Οπτικά, η Gambrinous έχει επενδύσει σε ένα λιτό design το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε. Τα γραφικά είναι κατά κύριο λόγο ασπρόμαυρα με ορισμένες έγχρωμες πινελιές. Το δε στυλ τους αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη χιουμοριστική προσέγγιση του τίτλου, συνθέτοντας ένα αποτέλεσμα ευχάριστο στο μάτι.

Guild of Dungeoneering - Review 2
Κάπως έτσι είναι ένα τυχαίο dungeon στο Guild of Dungeoneering. Τοποθετώντας τις σωστές κάρτες στις σωστές θέσεις, θα οδηγήσετε τους dungeoneers σας εκεί που θέλετε.

Ο βαθμός δυσκολίας του Guild of Dungeoneering θα έλεγα πως σε γενικές γραμμές είναι εντάξει, τόσο-όσο σαν να λέμε. Σε δύο περιπτώσεις τα βρήκα μπαστούνια, βλέποντας τους κακόμοιρους dungeoneers μου να «εξαφανίζονται» ο ένας μετά τον άλλο, ωστόσο κάθε dungeon/αποστολή θέλει και διαφορετική προετοιμασία. Αν μπορώ να δώσω ένα tip, είναι να αφιερωθείτε αρχικά στο ξεκλείδωμα καλύτερου loot (τρίτο tab) και στη συνέχεια να δώσετε έμφαση σε μία εκ των κορυφαίων κλάσεων (προτίμησα Barbarian και στη συνέχεια Most Holy Grail Knight).

Το Guild of Dungeoneering διατίθεται και στην Ultimate Edition του με έξτρα περιεχόμενο, επιπρόσθετους μηχανισμούς gameplay και δυνατότητες παραμετροποίησης των dungeoneers σας. Το βασικότερο όμως είναι πως η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί και στο Switch, για όσους δεν ψήνεστε να τη δοκιμάσετε σε PC. Γιατί, πιστέψτε με, είναι πάμφθηνο και αξίζει και τον χρόνο και τα χρήματά σας,

 


Κυκλοφορία έκδοσης: 07/2015
Πλατφόρμες: PC

Guild of Dungeoneering stats