The Choice of Life: Middle Ages

Θα ξεκινήσω το παρόν κείμενο για το The Choice of Life: Middle Ages με μία υπόθεση: θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο για να γράψω και να δημοσιεύσω την άποψή μου γι’ αυτό, απ’ ό,τι για να παίξω και να τερματίσω το ίδιο το παιχνίδι. Πάμε στοίχημα;

Είκοσι τέσσερα (24) λεπτά. Τόσο διήρκεσε το ένα και μοναδικό playthrough μου στο The Choice of Life: Middle Ages. Μέσα σε αυτά τα 1.440 δευτερόλεπτα (είπα να το γράψω έτσι μπας και φανεί μεγαλύτερο αλλά δεν το βλέπω) έτρεξα για πρώτη φορά το παιχνίδι, αντιλήφθηκα το κόνσεπτ του, ξεκίνησα να παίζω, ψόφησα τέσσερις-πέντε φορές και εν τέλει το τερμάτισα κιόλας. Είχα υπ’ όψιν ότι ήταν μικρό αλλά όχι και τόσο…

Το παιχνίδι βρέθηκε στον υπολογιστή μου με εντελώς πλάγιο τρόπο. Καθώς πειραματιζόμουν με τα badge του Steam, εμφανίστηκε στο inventory μου ένα κουπονάκι που έδινε 50% έκπτωση στο The Choice of Life: Middle Ages. Η τιμή του ήταν έτσι κι αλλιώς χαμηλή (μόλις £4,29), έμοιαζε (τρόπον τινά…) και στο Yes, Your Grace οπότε δεν το πολυσκέφτηκα. Το ξεκίνησα αμέσως μετά το Tavern Master αλλά όπως προανέφερα δεν έβγαλε ούτε μισάωρο…

The Choice of Life Middle Ages - Review 1
Αυτή είναι μία τυπική οθόνη του παιχνιδιού. Με πράσινο η επιλογή που έχετε κάνει στο παρελθόν, αν στο μεσοδιάστημα τα τινάξατε.

Θεωρητικά το The Choice of Life: Middle Ages είναι ένα παιχνίδι επιλογών. Ξεκινάτε ως ένας ταλαίπωρος, αγράμματος χωρικός σε κάποιο μεσαιωνικό βασίλειο και μέσα από μια σειρά επιλογών καταφέρνετε να αναρριχηθείτε στην κοινωνική κλίμακα έτσι ώστε να εκπληρώσετε τους όρους της συμφωνίας που σας κρατά στη ζωή. Ναι, ο τίτλος δεν διεκδικεί Όσκαρ σεναρίου αλλά τουλάχιστον μου επέτρεψε να γίνω το καθίκι που πάντα ονειρευόμουν.

Η πλοκή εξελίσσεται μέσω καρτών ή ορθότερα διλημμάτων. Δύο κάρτες με διαφορετική επιλογή η καθεμία εμφανίζονται στην οθόνη σας κι εσείς διαλέγετε αυτή που πιστεύετε ότι είναι η σωστή. Πώς ξέρετε ποια είναι αυτή; Πολύ απλά δεν το ξέρετε. Απλά «κλικάρετε» σε αυτή που σας φαίνεται η πιο λογική (με μεσαιωνικά κριτήρια πάντα) και… ελπίζετε. Αν η επιλογή σας είναι ορθή, προχωράτε στο επόμενο δίλημμα. Αν όχι, χάνετε ένα κομμάτι υγείας σας αλλά και πάλι συνεχίζετε.

The Choice of Life Middle Ages - Review 2
Αν ανήκετε στους λεγόμενους completionist, αυτούς δηλαδή που αρέσκονται να ξεκλειδώνουν τα πάντα σε ένα παιχνίδι, στο The Choice of Life: Middle Ages σας περιμένουν τοποθεσίες και τίτλοι.

«Και τι γίνεται αν χάσω ολόκληρη την υγεία μου και πέσω χάμω, χάρακας», σας ακούω να αναρωτιέστε. Κανένα πρόβλημα. Το… συμβόλαιό σας, σας επιτρέπει να επανέλθετε στη ζωή, έχοντας μια δεύτερη (και μια τρίτη και μια τέταρτη…) ευκαιρία να πάρετε τις σωστές επιλογές. Ε, κάποια στιγμή θα τα καταφέρετε. Μετά από 24 λεπτά διλημμάτων (πείτε 30, αν διαβάζετε πιο αργά από εμένα) θα φτάσετε στο φινάλε και τα credit του τίτλου.

Θεωρητικά μπορείτε να παίξετε το The Choice of Life: Middle Ages δυο-τρεις φορές ώστε να δείτε όλα όσα έχει να σας προσφέρει, αν και προσωπικά δεν βρήκα τον λόγο. Αν το πετύχετε σε τίποτα εκπτώσεις και η περιέργεια δε σας αφήνει να κοιμηθείτε τα βράδια, τι να σας πω, «χτυπήστε» το.

 


Κυκλοφορία έκδοσης: 01/2021
Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, PC, Switch, iOS, Android

The Choice of Life Middle Ages stats